Certyfikacja polskiego rybołówstwa szprota, śledzia i ryb płaskich: ruszył przetarg na jednostkę certyfikującą

W dniu 11 lutego 2019 Kołobrzeska Grupa Producentów Ryb Sp. z o.o. ogłosiła przetarg na przeprowadzenie procesu sporządzenia raportów w sprawach pełnej oceny na temat zgodności polskich łowisk dla śledzia i szproty oraz wstępnej i pełnej oceny na temat zgodności polskich łowisk dla ryb płaskich w ramach realizacji projektu pn. „Ocena zgodności polskich łowisk dla śledzia, szproty i storni z wymogami standardów oceny łowisk Marine Stewardship Council oraz certyfikacja zakładów Kołobrzeskiej Grupy Producentów Ryb”.

Szczegółowe informacje na temat przetargu znajdują się na stronie KGPR. Zachęcamy jednostki certyfikujące do składania ofert! Rozpoczęcie procesu certyfikacji planowane jest na początek kwietnia 2019. Fundacja MARE będzie brała czynny udział w całym procesie udzielając wsparcia merytorycznego oraz jako koordynator działania.  Trzymamy kciuki, abyśmy już w 2020 roku mogli cieszyć się pyszną, certyfikowaną rybą prosto z polskiego wybrzeża!