Partnerzy merytoryczni

Instytut Morski w Gdańsku jest jednostką naukowo-badawczą od ponad 50 lat ściśle związaną w zakresie swoich kompetencji z gospodarką morską. Wykonuje prace naukowo-badawcze i wdrożeniowe, opracowuje studia i ekspertyzy oraz udziela konsultacji i doradztwa w zakresie m.in.  ochrony i kształtowania środowiska oraz ekologii morza.
Instytut jest partnerem merytorycznym projektu "Redukcja negatywnego wpływu wycieków paliwa z wraku tankowca Franken".

Marine Stewardship Council (MSC) to międzynarodowa organizacja z którą Fundacja MARE działa na rzecz rozwoju zrównoważonego rybołówstwa oraz ochrony mórz i oceanów, poprzez działania informacyjne i edukacyjne dotyczące zachowania zasobów mórz i oceanów.

Akademia Morska w Szczecinie aktywnie uczestniczy i wspiera działania Fundacji MARE w dziedzinie ochrony środowiska morskiego.

Seas At Risk to organizacja parasolowa zrzeszająca pozarządowe organizacje ekologiczne z całej Europy. W ramach Koalicji wspólnie działamy na rzecz ochrony ekosystemów morskich, między innymi poprzez zabieganie i promowanie ambitnych rozwiązań w dziedzinie ochrony środowiska na poziomie polityk europejskich i globalnych.

Wspierają nas

Hansa Wear, czyli polski, etyczny streetwear z Bałtykiem w tle. 5% ze sprzedaży wszystkich produktów wspiera działania Fundacji MARE.

MEWAVE to nowa polska marka ubraniowa poświęcon Bałtykowi. Kolekcje inspirowane nadmorskim klimatem polskich plaż, rybackich kutrów i ciepłymi wspomnieniami z wakacyjnych wypadów nad morze.  8% dochodów ze sprzedaży ciuchów mewave przekazywanych jest na działania MARE.

Surf Inc. to wyjątkowa polska marka ubraniowa tworzona przez ludzi pełnych pasji do sportu, podróżowania i środowiska. W ramach współpracy Surf Inc. x MARE stworzyliśmy wyjątkową limitowaną koszulkę Surf Dies w celu zwrócenia uwagi na zagrożenia destabilizacji ekosystemu Bałtyku. Cały dochód ze sprzedaży koszulek zostanie przeznaczony na działania związane z ochroną Bałtyku.

Sail Camp - jachting, rejsy morskie, dalekie i bliskie oraz wyprawy w arktyczne rejony. Przygoda w zasięgu ręki!
5% ze sprzedaży rejsów po Bałtyku wspiera działania Fundacji MARE.

Organic Farma Zdrowia S.A. to pierwsza i największa w Polsce sieć samoobsługowych delikatesów z produktami ekologicznymi. Od wiosny 2019 w każdym numerze kwartalnika GoOrganic wydawanego przez Organic Farma Zdrowia znajdziecie artykuły poświęcone ochronie Bałtyku i innych ekosystemów morskich.

Ekokubki to ekologiczne kubki. Naturalnie, bez plastiku. Produkty ekokubki.pl wykonane są z pulpy celulozowej pochodzenia roślinnego oraz powłoki z biopolimeru (PLA). W 100% kompostowalne. Procent ze sprzedaży każdego kubka wspiera działania Fundacji MARE. Dzięki ekokubki.pl możesz ogranicz swoje zurzycie plastiku oraz pomóc nam chronić Bałtyk!

Avocado Pracownia Twórcza to tu, powstają jedyne w swoim rodzaju Trójwymiarowe Mapy Morskie! To, co je wyróżnia, to dobry pomysł i rzemieślnicze wykonanie. Dodatkowo ich piękne dzieła wspierają Fundację MARE.

Zdjęcia

Serdecznie dziękujemy Autorom za wykonanie i przekazanie zdjęć na użytek Fundacji MARE.

Sebastian Rzepka
Zdjęcia wykonane w ramach współpracy z Hansa Wear

Piotr Szafran

Anna Kassolik

Partnerzy medialni

DIVERS24.pl  jest obecnie największym medium internetowym traktującym o nurkowaniu w języku Polskim. Od 2010 r. przekazuje ciekawe i ważne informacje z Polski i ze świata, dotyczące wszelkich form nurkowania oraz związanych z nimi aktywności.