Partnerzy merytoryczni

Instytut Morski w Gdańsku jest jednostką naukowo-badawczą od ponad 50 lat ściśle związaną w zakresie swoich kompetencji z gospodarką morską. Wykonuje prace naukowo-badawcze i wdrożeniowe, opracowuje studia i ekspertyzy oraz udziela konsultacji i doradztwa w zakresie m.in.  ochrony i kształtowania środowiska oraz ekologii morza.
Instytut jest partnerem merytorycznym projektu "Redukcja negatywnego wpływu wycieków paliwa z wraku tankowca Franken".

Marine Stewardship Council (MSC) to międzynarodowa organizacja z którą Fundacja MARE działa na rzecz rozwoju zrównoważonego rybołówstwa oraz ochrony mórz i oceanów, poprzez działania informacyjne i edukacyjne dotyczące zachowania zasobów mórz i oceanów.

Akademia Morska w Szczecinie aktywnie uczestniczy i wspiera działania Fundacji MARE w dziedzinie ochrony środowiska morskiego.

Seas At Risk to organizacja parasolowa zrzeszająca pozarządowe organizacje ekologiczne z całej Europy. W ramach Koalicji wspólnie działamy na rzecz ochrony ekosystemów morskich, między innymi poprzez zabieganie i promowanie ambitnych rozwiązań w dziedzinie ochrony środowiska na poziomie polityk europejskich i globalnych.

Partnerzy medialni

DIVERS24.pl  jest obecnie największym medium internetowym traktującym o nurkowaniu w języku Polskim. Od 2010 r. przekazuje ciekawe i ważne informacje z Polski i ze świata, dotyczące wszelkich form nurkowania oraz związanych z nimi aktywności.

Hansa Wear, czyli polski, etyczny streetwear z Bałtykiem w tle.
5% ze sprzedaży produktów tej marki wspiera działania Fundacji MARE.

Avocado Pracownia Twórcza - to tu, powstają jedyne w swoim rodzaju Trójwymiarowe Mapy Morskie! To, co je wyróżnia, to dobry pomysł i rzemieślnicze wykonanie. Dodatkowo ich piękne dzieła wspierają Fundację MARE.

Sail Camp - jachting, rejsy morskie, dalekie i bliskie oraz wyprawy w arktyczne rejony. Przygoda w zasięgu ręki!
5% ze sprzedaży rejsów po Bałtyku wspiera działania Fundacji MARE.

Zdjęcia

Serdecznie dziękujemy Autorom za wykonanie i przekazanie zdjęć na użytek Fundacji MARE.

Sebastian Rzepka
Zdjęcia wykonane w ramach współpracy z Hansa Wear